God stemning på konferanse

Image
Konf21 debeatt
Helse- og kvalitetsregisterkonferansen 2021 ble en vellykket møteplass 15. og 16. november.

Her møttes nær 450 deltakere fra medisinske og administrative fagmiljø, myndigheter og ledere med interesse for helseregistre.

Første dag ble det fokusert på samarbeid og håndtering under pandemien. Interessante erfaringer fra helsemyndigheter, pandemiregisteret og kommunehelsetjenesten ble delt. Blant annet ble det fortalt om opprettelse av registre i rekordfart.

Hvordan gjøre det kompliserte forståelig?

Statistiker og formidler Jo Røislien åpnet dag to med et fengende foredrag om formidling. Her var det mye å lære for hele registermiljøet om hvordan man presenterer sitt eget fagfelt til et variert publikum. Han viste med flere eksempler hvordan man kan gjøre det kompliserte om til forståelige budskap.

Noen som har fått dette til, er avisen VG.  Utvikler Jari Bakken og journalist Yasmin Sfrintzeris fortalte hvordan de ansatte jobbet kontinuerlig og systematisk med å samle inn oversikt over smitte- og vaksinestatus i befolkningen. Oversikten ble deres største klikkvinner noensinne.

Konferansedeltakerne fikk også høre eksempler fra Tonsilleregisteret og Ryggkirurgiregisteret som viser hvordan man kan få store gjennomslag ved bruk av innsamling av data.

Dagens Medisin har skrevet en nyhetssak fra konferansen om ryggkirurgi som du kan lese her: - Ingen grunn til å nekte eldre og røykere operasjon https://www.dagensmedisin.no/artikler/2021/11/17/hyllet-kvalitetsregister—ingen-grunn-til-a-nekte-operasjon/

Kåret til beste poster

I år var det svært mange innsendte bidrag til posterutstillingen. I alt 47 registre presenterte postere, og åtte av disse ble trukket ut til å presentere resultatene sine under parallellsesjonen.

Folkehelseinstituttet vant beste poster under konderansen med “Sykdomspulsen – En spennende og fremtidsrettet infrastruktur og nettside for overvåkning av covid-19, andre infeksjoner og dødelighet i sanntid”. De fikk også med seg en premie på 10 000 kroner.