Personvern

Personvern handler her om hvordan nettstedet samler inn og bruker informasjonen fra de som besøker nettstedet.

Personopplysningsloven inneholder regler for hvordan personopplysninger som samles inn vil bli behandlet, hvordan de sikres, hvem som har tilgang til opplysningene og om de utleveres til andre.

Ansvar

​Behandlingsansvarlig: Helse Nord RHF

Lenker til ekst​​erne nettsider

På nettstedet er det lenker til andre organisasjoner og virksomheter. Personvernerklæringen på dette nettstedet  omfatter ikke andre nettsteder. Når du besøker andre nettsteder må du forholde deg til retningslinjene som gjelder for det aktuelle nettstedet.

Lagring av besøksstatistikk​​

Nettstedet lagrer pekerbevegelser, trafikk/besøksstatistikk. Statistikken viser hvor mye hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt og hvilke bevegelser brukeren foretar seg på ulike sider. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som lagres er antall besøkende på de ulike sidene, hvilke nettsteder de kommer fra, hvor lenge de er på nettsiden og hvilke nettlesere som brukes. Informasjonen som lagres brukes slik at nettsidens tilbud og innhold stadig kan bli bedre og videreutvikles.

Løsningen for besøksstatistikk er basert på Google Analytics og nettstedet bruker en mulighet i Google Analytics for å anonymisere leserens IP-adresse slik at denne ikke lagres hos Google eller på www.kvalitetsregistre.no. I tillegg benyttes Hotjar for å spore pekerbevegelser på nettstedet, her kan du lese mer om personvern ved bruk av Hotjar.

Hvis du likevel ikke ønsker at nettstedet skal samle inn anonyme data fra deg, så kan du melde deg av denne innsamlingen på følgende adresse:
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Om lagring av ​​søkeord

Nettstedet lagrer informasjon om hvilke søkeord som besøkende benytter. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater de besøkende velger. Det er bare søkeordene som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om besøkende.